0

Wszyscy wiemy i nieraz słyszeliśmy, że warto jeść warzywa i owoce, bo to samo zdrowie. Mają w sobie moc witamin i mikroelementów. Często mamy tendencję do unikania zielonej żywności (szczególnie dzieci i brukselka się nie lubią). Jednak daje ona ogrom dobrych i bardzo korzystnych rzeczy dla naszego organizmu. Czy wiesz, że oprócz warzyw warto jeść i pić inne „zielone” jak młody jęczmień czy chlorellę?

Czego dowiesz się z rozmowy?

  1. Co kryje się pod nazwą zielona żywność?
  2. Czy od zawsze zwracałaś tak dużą uwagę na to, co jesz, jak jesz?
  3. Jakie zmiany wprowadziłaś do życia całej swojej rodziny w ciągu kilku ostatnich lat?
  4. Co się u Ciebie zmieniło po wprowadzeniu zielonej żywności do codziennej diety?
  5. Czy zielona żywność może odgrywać rolę w profilaktyce i leczeniu przewlekłych chorób, cywilizacyjnych, otyłości?
  6. Czym należy się kierować przy wyborze soku z jęczmienia i chlorelli?
  7. 5 złotych zasad korzystania z mocy zielonej żywności.

Nasz gość:

Marta Szajba – Zwolenniczka i praktyk naturalnych terapii wspierających zdrowie, ducha i urodę. Rzuciła korpo dla soku z trawy i nigdy tej decyzji nie żałowała. Uwielbia aromaterapię i bańki ogniowe, napary ziołowe. Codziennie odkrywa, jak wielką moc ma w sobie zdrowe odżywianie i harmonia w życiu codziennym. Swoich podopiecznych otacza opieką i doradza, jak zacząć i prowadzić zieloną kurację w taki sposób, aby uzyskać optymalne efekty. Prywatnie jest Mamą 2 dzieci w wieku 12 i 9 lat, dlatego w jej życiu nigdy nie ma nudy.

Moc zielonej żywności – rozmowa z Martą Szajba